top of page

Werkwijze

Een traject start met een (telefonisch) adviesgesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en licht jij je situatie toe. Ik vertel over de mogelijkheden en mijn werkwijze. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Ons gesprek geeft je naast informatie, de gelegenheid om te bepalen of er een klik is.

 

De volgende stap is een intakegesprek waarin we uitgebreid ingaan op je behoefte, klacht en alles wat speelt. We nemen de aanpak door en maken tijdens deze sessie meteen ook een start met de begeleiding.

De frequentie van de gesprekken is verschillend. Doorgaans vinden gesprekken één keer per twee weken plaats. Meestal bestaat een traject uit 6 tot 9 sessies. Dit hoeft niet! Het aantal gesprekken bepaal je zelf. Als het goed is, is het goed. Soms nemen mensen een break om na een periode van een aantal maanden een aantal keer terug te komen.

De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte in Naarden, vlakbij station Naarden-Bussum. Een andere locatie of begeleiding online is mogelijk.

Ik gebruik veel elementen van ACT (Acceptance & Commitment Therapy). Deze gedragstherapie wordt steeds meer in Nederland gebruikt. Daarnaast gebruik ik EMDR, de Yucel Methode en Voice Dialogue. Het belangrijkste in mijn begeleiding is dat ik aansluit bij de persoon, wat bij jou past en werk vanuit wat er ontstaat in een sessie. 

Tarieven

Hieronder staan de tarieven voor particulieren. Deze tarieven zijn inclusief voorbereiding en vrijgesteld van btw.

Kennismaking (~ 30 minuten)

Intake gesprek (~ 90 minuten)

Sessie (~ 60 minuten)

Uitgebreide sessie (~ 90 minuten)

gratis
€ 85
€ 85
€ 120

Vergoeding

Er zijn verschillende mogelijkheden om kosten vergoed te krijgen.

Zorgverzekering

Vaak kun je via je zorgverzekering (als je aanvullend verzekerd bent) een deel van de kosten vergoed krijgen. Je hoeft niet eerst je eigen risico te betalen. Zie hier het overzicht van de verschillende verzekeraars

Ondernemer of zzp’er

Als je een eigen onderneming hebt of als zzp’er werkt, kun je de kosten via je bedrijf laten lopen en zijn de kosten aftrekbaar.

 

Werkgever

Werkgevers bieden vaak de mogelijkheid voor vergoeding als het gaat om duurzame inzetbaarheid, herstel na burn-out of stressreductie. Informeer hiervoor bij je leidinggevende of hr.

bottom of page