top of page

Inspiratie

Trauma & EMDR

Psycholoog Sjef Berendsen laat met een cliënt delen van een EMDR sessie zien en hij licht toe wat de impact is. De cliënt deelt haar ervaring.

Monkey Mind

Ieder mens heeft tienduizenden gedachten per dag. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je je ‘Monkey Mind’ tot rust kunt brengen.

Dit is een depressie

Drie jongvolwassenen lichten toe hoe het voor ze was om depressief te zijn. Jaarlijks heeft 20% van alle Nederlanders tussen de 18 en 64 jaar depressieve klachten.

The Struggle Switch

Rush Harris legt in een animatie uit wat er gebeurt als je tegen een emotie, zoals angst, vecht. En hoe veel makkelijker het is deze strijd te laten. (NL ondertiteling).

Animatie waarin helder uitgelegd wordt hoe nare ervaringen worden opgeslagen in je geheugen en wat het effect van EMDR is.

Hoe werkt EMDR?

Doen ipv denken

Als kind zijn we creatief. Deze creativiteit neemt met de jaren snel af, omdat we de neiging hebben ons aan te passen aan wat van ons verwacht wordt.

Blame van Brené Brown

Wat is het effect is van een schuldige aanwijzen bij een gebeurtenis? Beschuldigen lijkt controle te geven en is een manier om boosheid te uiten.

Humor & nare gedachten

Interview met Gijs Jansen over nare gedachten en hoe je hier anders mee om kunt gaan. De Piekerfabriek noemt hij het. Het artikel geeft veel informatie.

GettyImages-1369264619-1536x692-c_edited_edited.jpg
bottom of page